בירה איכותית

בכל תחומי המזון ישנן רמות איכות שונות, וכך גם בבירה. רוב הבירה שאנחנו פוגשים סביבנו ביום יום היא בירה שנעשית ע”י הקונצרנים הגדולים. הקו שמנחה את הקונצרנים הללו בייצור הבירה הוא עלות ייצור נמוכה ככל האפשר, חיי מדף ארוכים ככל האפשר, והתאמה לטעמם של מירב האנשים. כתוצאה מכך רוב הבירה בעולם דומה, “שטוחה” בטעמים וריחות, ועוברת תהליכי שימור כפסטור וסינון שמאריכים את חייה אבל פוגעים בטעמה. זו הבירה הבסיסית הזולה יותר, שגם מקומה חשוב, בדרך כלל איתה מתחילים….

לתוך העולם הזה צמחו בשנים האחרונות באירופה ובארה”ב מאות מבשלות בירה ששמו להן כמטרה לעשות בירה טעימה ומהנה, עם עושר טעמים וניחוחות. בארה”ב זה נקרא Craft beer ובאירופה Real Ale. בירה איכותית נוצרת

עם תשוקה לעושר ומורכבות הטעמים והניחוחות, ולכן מבשלות שונות יוצרות בירות רבות ושונות לטעמים בסגנונות שונים ובטעמים שונים. הבישול נעשה תוך שימוש במרכיבים מעולים, ולכן יקרים יותר, תוך ביטול תהליכי הפסטור והסינון ההרסניים, ולכן אורך חיי המדף קצר יותר.

בירה אלכסנדר מיישמת את מסורת מבשלות הבוטיק באירופה ובארה”ב, אנחנו מבשלים בירה ממרכיבים טבעיים בלבד, מהאיכות הגבוהה ביותר הקיימת, ללא פסטור וללא סינון. על מנת לשמור על טריות מרבית הבירה נשמרת בקירור לאורך כל חייה, ממיכל התסיסה דרך חדרי האחסון המקוררים במבשלה, דרך רכבי הפצה המקוררים שלנו, ועד למקרר בבר/מסעדה או בביתך.